Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007

ΠΟΙΑ ΔΑΚΕ ;

Από τον συνάδελφό μου Γιώργο Μπενέα πήρα την παρακάτω επιστολή, με αφορμή τις πρόσφατα διενεργειθείσες εκλογές για ανάδειξη προεδρείου του σωματείου μας στα ΕΛ.ΠΕ., την οποία και δημοσιεύω αυτούσια.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Πριν καλά καλά κοπάσει ο κουρνιαχτός, πριν μας δοθεί λίγος χρόνος για ανασκόπηση των γεγονότων, απολογισμό και αυτοκριτική, οι γνωστοί μνηστήρες της εξουσίας, οι καρεκλοκένταυροι που πλήγωσαν την παράταξη με τα καμώματά τους, μας καλούν να τους επιλέξουμε ως τους ιδανικότερους στην ηγεσία της ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ.

Όμως το ερώτημα που τίθεται αμείλικτο είναι ποια ΔΑΚΕ θέλουμε;

Την ΔΑΚΕ των εργοδοτών, των διευθυντών, των μηχανισμών, των συνωμοτών, των συκοφαντών, των εκβιαστών, των βολεμένων, των κακοδιαχειριστών, των καταχραστών, των λαμογιών, των λαθρεμπόρων, των εμπόρων ιδεών και ελπίδων, των καλαμοκαβαλάρηδων, των αποκλεισμών και των όρων, των παραβατικών συμπεριφορών, των αμοραλιστών;

Εγώ είμαι με την ΔΑΚΕ των εντίμων, των αγωνιστών, των συναδέλφων, των οραματιστών, των ανιδιοτελών, των συνεπών, των ιδεολόγων, των ανυπότακτων… και ως φαίνεται τέτοια ΔΑΚΕ στην μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας δεν υπάρχει έτσι όπως φρόντισαν να μας πείσουν με την στάση τους και την συμπεριφορά τους όσοι έδωσαν και δίνουν των υπέρ πάντων αγώνα για την σφραγίδα.

Κάποιοι επιθυμούν και βολεύονται με ΔΑΚΕ δύο ταχυτήτων, την ΔΑΚΕ των εχόντων και κατεχόντων και την ΔΑΚΕ των δεδομένων, των νεροκουβαλητών, των αδικημένων, των yes-man.

Συγνώμη κύριοι αλλά δεν θα ξαναπάρουμε, την φάγαμε στην μάπα στον εργασιακό μεσαίωνα της πρώην PETROLA με τους εκλεκτούς μπροστάρηδές της, την φάγαμε στην μάπα και τα τέσσερα χρόνια της συγχώνευσης με τα ΕΛΠΕ.

Κύριοι η συμμετοχή σε μια ΔΑΚΕ χαρακωμάτων δεν περικλείει τίτλο τιμής για εμένα, απωθεί και δεν συσπειρώνει τους συναδέλφους, γελοιοποιεί τους επίμαχους μνηστήρες, αποπροσανατολίζει από τα καυτά εργασιακά προβλήματα και δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Άλλωστε, σοφά πράττοντας η Ε.Ε. της Κεντρικής ΔΑΚΕ, απαγόρευσε την χρήση του τίτλου της στις πρόσφατες εκλογές του ΠΣΕΕΠ.

Το ερώτημα είναι ποιοι μετά τις εκλογές θα συμμετέχουν στην ανασυγκρότησή της και από ποια κολυμπήθρα του Σιλωάμ θα περάσουν την στιγμή που το μελάνι που ξόδεψαν και η λάσπη που έριξαν για να μας πείσουν για το πόσο δίκιο είχαν δεν έχουν ακόμα στεγνώσει.

Όλοι όσοι συνετέλεσαν στην απαξίωση της ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ, όσοι ασύστολα λασπολογούσαν, δεν μπορεί να ζητούν και να έχουν τον κύριο λόγο στην επανίδρυσή της.

Όσο αυτοί επιμένουν η φθίνουσα πορεία της παράταξης στα ΕΛΠΕ θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Δεκέμβριος 2007

ΜΠΕΝΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΛΠΕ – ΒΕΕ

E-mail: beneas13@hol.gr