Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2007

Σχόλιο για το προεδρείο του Π.Σ.Ε.Ε.Π.

Από τον καλό συνάδελφο Γιώργο Βασιλειάδη, με αφορμή την συγκρότηση προεδρείου του Σωματείου μας, πήρα την παρακάτω επιστολή την οποία και δημοσιεύω.

Από τον Γιωργο Βασιλειάδη

Παρακολούθησα από πολύ κοντά , με πολύ ενδιαφέρον και αγωνία την διαδικασία των διαβουλευσεων μεταξύ όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων του ΠΣΕΕΠ, για την συγκρότηση του νέου Προεδρείου του Σωματείου.

Γ΄αυτό που είμαι βέβαιος , είναι ότι από πλευράς της Ενιαίας-Ενωτικής Σ.Κ, έγιναν μέχρι την τελευταία στιγμή, τεράστιες προσπάθειες να γίνει πράξη η πάγια θέση μας για αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο, με τη συμμετοχή όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ.

Σε αυτή τη θέση μείναμε πιστοί, απ΄την αρχή μέχρι το τέλος , χωρις να υποχωρήσουμε σε τεχνητά και εκβιαστικά διλήμματα που έμπαιναν από διάφορες πλευρές, γιατί είμαστε πεισμένοι πως κανείς δεν περισσεύει, πως τα προβλήματα είναι τέτοια και τόσα που χρειάζεται όλοι να βάλουν «πλάτη», όλες οι απόψεις να ακούγονται και να υπάρχει σύνθεση των απόψεων αυτών. Να βγαίνει μια συνισταμένη που να καλύπτει την κοινή θέληση και προσπάθεια .

Σε αυτή τη διαδικασία δεν θελήσαμε και ούτε είναι αυτός ο ρόλος μας, να κάνουμε τον υπέρτατο κριτή η αξιολογητη των παρατάξεων.

Πριν 10 ημέρες έγιναν οι εκλογές στο Σωματείο, όπου τέθηκαν με όλα τα μέσα και σε όλους τους τόνους, ότι είχε να πει η να προσάψει ο καθένας (πολλές φορές εκτός ευπρέπειας και σοβαρότητας) για πρόσωπα και παρατάξεις.

Οι συνάδελφοι ψήφησαν κατά την κρίση τους και εξέλεξαν τους συγκεκριμένους 21 συναδέλφους που αποτελούν το νέο Δ.Σ. Αυτούς έχει το Σωματείο με αυτούς πρέπει να πορευθεί.

Το τι είναι η εκπροσωπεί ο καθένας θα φανεί στην πράξη, στην καθημερινή λειτουργία του Σωματείου, στη στάση απέναντι στα προβλήματα και τις διεκδίκηση της λύσης τους.

Αυτή είναι η διαδικασία που θα κρίνει τον καθένα και κριτής θα είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που με τη στάση τους θα πρέπει να επιδοκιμάζουν η να αποδοκιμάζουν τους συνδικαλιστές, τις ενέργειες και τις συμπεριφορές τους.

Λυπούμαστε που σε αυτή τη διαδικασία, η πρώτη σε δύναμη παράταξη της ΠΑΣΚΕ, δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και εντολή των εργαζομένων, για αντιπροσωπευτικό Προεδρείο, και ενώ έγινε συγκεκριμένη πρόταση σύνθεσης του προεδρείου με όλες τις παρατάξεις, επέλεξε να μείνει έξω από αυτό όπως και η ΔΑΚ-ΕΛΠΕ.

Κρίνω πως αυτό το Δ.Σ. έχει το δικαίωμα να αποδείξει στους εργαζόμενους που εκπροσωπεί, ότι μπορεί να το κάνει αυτό, επάξια και προς όφελος τους.

Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους.