Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. ΣΤΑ ΕΛ.ΠΕ.

Από συνάδελφό μου πήρα την περακάτω επιστολή, την οποία και δημοσιεύω αυτούσια.

Τα τελευταία 12 χρόνια συνεχείς είναι οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τους συναδέλφους ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ Τ3 για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου. Έτσι θα αναφέρουμε σύντομα ότι
:

Από τη 1/10/2001 που υπογράφτηκε το πρακτικό συμφωνίας μεταξύ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΛΠΕ οι προσπάθειες των συναδέλφων Τ3 δεν έχουν σταματήσει να προσπαθούν για το αυτονόητο!!!.

ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ , ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΑΞΗ!!!

Γράφαμε τότε και το κοινοποιούσαμε ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ :

------------------------------------------------------------------------------------------

Στις 1.10.2001 η Εταιρεία συμφώνησε με το ΠΣΕΕΠ και υπόγραψαν ένα ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ με το οποίο αναγνωρίζονταν Πτυχία Ανωτέρων Τεχνικών Σχολών τα οποία μέχρι τότε δεν ανγνώριζε, δίνοντας έτσι τέλος σε ένα παλαιό αίτημα αρκετών συναδέλφων.

Το ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ όριζε ξεκάθαρα πως:

  1. Όσοι συνάδελφοι έχουν πτυχίο Ανωτέρας Εκπαίδευσης να ενταχθούν στην κατηγορία Α. ΤΕΧΝΙΚΩΝ-Τ3-ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ.
  2. Η επιτροπή η οποία θα είχε ορίσει για να συλλέξει τα δικαιολογητικά, θα έλεγχε και την τυχόν ένταξη στο εισαγωγικό κλιμάκιο της κατηγορίας, συναδέλφων οι οποίοι βρίσκονταν σε μικρότερο μισθολογικό κλιμάκιο από το εισαγωγικό της συγκεκριμένης κατηγορίας.
Μετά απ' όλα αυτά θα περίιμενε κανείς, συνάδελφοι, η Εταιρεία να σεβαστεί αυτά που η ίδια υπέγραψε και να τα εφαρμόσει. Αντί αυτών όμως:
    1. Ενώ μας αναγνωρίζει το επίπεδο σπουδών ...
    2. Ενώ ισχυρίζεται ότι μας έχει εντάξει στην παραπάνω κατηγορία ...
    3. Ενώ συνάδελφοι, που βρίσκονταν σε μικρότερο κλιμάκιο, πήραν το εισαγωγικό της παραπάνω κατηγορίας ...
    4. Ενώ ισχυρίζεται ότι έχουμε το δικαίωμα του καταληκτικού κλιμακίου ...
    5. Ενώ "αξιολογεί" συναδέλφους σαν Τεχνολόγους ...
...δεν εφαρμόζει τους όρους της ΣΣΕ και του ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ και αρνείται να μας αναγνωρίσει την ειδικότητα του ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΥ, με αποτέλεσμα:
  • στην Επιθεώρηση Εργασίας να μας δηλώνει σαν Τεχνίτες ή σαν Χειριστές ...
  • να μας διαχωρίσει από τους άλλους συναδέλφους Τεχνολόγους, ενώ πλέον έχει αναγνωρίσει ότι έχουμε τα ίδια προσόντα ...
  • με το ισχύον καθεστώς της Εταιρείας, για όλους εμάς που έχουν αναγνωριστεί τα πτυχία, δεν είναι εφικτή καμμιά περαιτέρω εξέλιξη ...
  • το βασικότερο όλων εάν αύριο κάππιος θελήσει να φύγει ή τον απολύσουν, η προϋπήρεσία του στην Εταιρεία θα ήταν Τεχνίτηυς ή Χειριστής.
Συνάδελφοι,
Δεν ζητάμε ούτε καρέκλες, ούτε γραφεία, ούτε να αλλάξουμε τις δουλειές μας.
Ζητάμε να εφαρμόσει η Εταιρεία αυτά που η ίδια έχει υπογράψει και δεσμευόμαστε ότι δεν διεκδικούμε καμμιά θέση πλην των περιπτώσεων της ύπαρξης κενής οργανικής θέσης ή της προκύρηξης διαγωνισμού εκ μέρους της Εταιρείας.

------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΑ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΝ «ΠΥΡΣΟ» ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ ΣΑΝ ΧΡΟΝΙΖΟΝΤΑ!!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΧΡΟΝΙΑ …

Α) Δεν έχει γίνει αναγνώριση της ειδικότητας του μηχανικού Τ.Ε. για τους συναδέλφους που παραμένουν χειριστές που ανήκουν στην κατηγορία Τ3.

Β) Αξιολογούνται σαν χειριστές κι όχι σαν μηχανικοί Τ3 από την εταιρία (και από εργοδηγούς κατωτέρων τυπικών προσόντων αφού ο εσωτερικός κανονισμός ορίζει σαν τυπικό προσόν στους Τ4 το απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης)

Γ) Η εξέλιξη τους δεν είναι ανεξάρτητη της οργανικής θέσης διότι οι προϊστάμενοι θεωρούν ότι «κάνουν την ίδια εργασία με τους χειριστές Τ4» οπότε ακολουθούν και τους χειριστές Τ4 στην μισθολογική εξέλιξη.

Δ) Δεν αναγνωρίζετε σαν προϋπηρεσία μηχανικού Τ3 η δουλεία τους και αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα στην απόκτηση επαγγελματικών αδειών.

Ε)Επίσης να υπενθυμίσω ότι αλλοιώθηκε η απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου που αναφέρει ΡΗΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ενώ στην ΣΣΕ 2002 που (χωρίς την έγκριση του τότε ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ!!! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ!!!) προστέθηκε το άρθρο 6β που αναφέρει ότι η εξέλιξη αυτή είναι μισθολογική κι όχι βαθμολογική, ενώ η απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου μιλούσε για μετάταξη .

ΣΤ)Η εταιρία στις προσλήψεις χειριστών από το 1985 και μετά ζητεί αυξημένα τυπικά προσόντα με ειδικότητες που εκείνη έκρινε πως χρειαζόταν. Και οι συνάδελφοι ποτέ δεν έκρυψαν τα πτυχία τους .Η εταιρία αυτό που έκανε πάντα ήταν να ζητεί τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που εκείνη έκρινε ότι χρειαζόταν!!!.

Ζ)ΟΙ χειριστές Τ3 ποτέ δεν ζήτησαν από την εταιρία να φύγουν από την βάρδια για την οποία και προσλήφθηκαν. το μόνο που παλεύουν τόσα χρόνια είναι η αναγνώριση της ειδικότητας τους μέσα από την ΣΣΕ!!!. Τόσο απλά!!!.

Η βαθμίδες εκπαίδευσης δεν μπορούν να ισοπεδωθούν!!! ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΙΔΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!!!

ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.

ΕΠΕΙΔΗ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ Δ.Σ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΑΦΕΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ .

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ ΕΛ.ΠΕ. ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΣΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΕ ΣΤΑ ΕΛ.ΠΕ.

ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.ΤΕ.Μ , ΣΤΗ Γ.Σ.Ε.Ε ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε

Υ.Γ.

Για τους συναδέλφους που θέλουν να έρθουν σε επαφή για συστρατευση, ΜΠΟΡΟΥΝ να αφήνουν email και μέσω του BLOG θα έρθουμε σε επικοινωνία .