Σάββατο, 3 Απριλίου 2010

ΝΕΑ ΕΡΓΑ Β.Ε.Ε: ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ (;)

Η συγκεκριμένη ανάρτηση αποτελεί σχόλιο ενός αναγνώστη με το ψευδώνυμο IQ στο blog του συνάδελφού μου Γιώργου Μπενέα. Αποτελεί, νομίζω, ένα πολύ όμορφο σχόλιο για αυτά που ...έρχονται

Πέρασαν πάρα πολλοί μήνες, όταν στελέχη της Διοίκησης αναφερόμενοι σε συζητήσεις με εργαζόμενους στο νέο μεγάλο έργο αναβάθμισης των ΒΕΕ, εστίαζαν στην κρισιμότητα και την αναγκαιότητα του έργου για την πορεία των ΕΛΠΕ και τον καταλυτικό ρόλο που θα είχαν στην υλοποίηση του οι εμπλεκόμενοι εργαζόμενοι.

Μίλησαν για συμμετοχή εργαζομένων στο έργο και από τα δύο βιομηχανικά συγκροτήματα των ΒΕΑ και ΒΕΕ και για «πάντρεμα» δύο διαφορετικών φιλοσοφιών και νοοτροπιών που θα βοηθούσε στον καλύτερο σχεδιασμό, υλοποίηση και λειτουργία των νέων μονάδων.

Δεκαοχτώ και πλέον μήνες μετά τις εξαγγελίες και τις προσδοκίες που αυτές δημιούργησαν, δεν μπήκε το νερό στο αυλάκι, τουλάχιστον όσο αφορά το ανθρώπινο δυναμικό. Στασιμότητα, έλλειψη σχεδιασμού, αναβλητικότητα, προχειρότητα και πολύ παραπληροφόρηση ακόμα και κατευθυνόμενη πληροφόρηση κατά πολλούς, για να διατηρούν τους εργαζόμενους στο σκοτάδι με ένα πέπλο ευφάνταστων σεναρίων και ερμηνειών, επιλέγοντας την τακτική του αιφνιδιασμού – ή της ανευθυνότητας – που το μοντέρνο management επιτάσσει.

Και όλα αυτά για ένα έργο που θα κοστίσει περισσότερα από 1 δις ευρώ, θα δημιουργήσει πάρα πολλές νέες οργανικές θέσεις και πάρα πολλές περισσότερες κατά την κατασκευή του, σύμφωνα με τις πολυδιαφημιζόμενες μπροσούρες και καταχωρήσεις σε τοπικά και όχι μόνο, έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και με τις γνωστές αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών που οδήγησαν στις δικαστικές αίθουσες, μέχρι να αρχίζουν να «στήνονται» τα πρώτα τμήματα του εξοπλισμού.

Πολλά λέγονται, πολλά ακούγονται και τίποτε δεν γίνεται.

• Ακούγεται πόσο σημαντική είναι η εμπειρία των χειριστών των Νέων μονάδων των ΒΕΑ στην φιλοσοφία και στην λειτουργία μονάδων σχετικές με FCC και HYDRO CRACKING.

• Ακούγεται πόσο σημαντική είναι η εμπειρία των χειριστών των Παλιών μονάδων στις ΒΕΑ στην παραλαβή και στο start up νέων μονάδων τα τελευταία χρόνια.

• Ακούγεται πόσο σημαντική είναι η εμπειρία χειριστών πίνακα σε συστήματα DCS, APC, INTERLOCKS, PI και νέων τεχνολογιών.

• Λέγεται ότι όσοι χειριστές από τις ΒΕΑ εμπλακούν στο νέο έργο, δεν θα έχουν το κίνητρο της εξέλιξης και των προαγωγών σε σχέση με τους χειριστές των ΒΕΕ που δεν θέλουν να «καπελωθούν» από τα ΒΕΑ σε κανένα επίπεδο.

• Λέγεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει κύκλος εκπαίδευσης σε ευρωπαϊκά διυλιστήρια που εφαρμόζουν τεχνολογία FLEXI COCKER για τους χειριστές των ΒΕΕ, ενώ για τους χειριστές των ΒΕΑ ο κύκλος αυτός έχει τετραγωνιστεί και έχει μπει στο περιθώριο.

Και οι εργαζόμενοι αναρωτιούνται για όλα αυτά που ακούγονται και λέγονται από γνωστούς κύκλους και απευθύνονται σε όλους αυτούς που πρέπει να γνωρίζουν εάν:

• Γνωρίζουν πως θα ξεκινήσουν τα νέα έργα χωρίς την συμμετοχή έμπειρου προσωπικού;

• Γνωρίζουν ποιοι και πόσοι έχουν κάνει παραλαβή και start up μονάδων;

• Γνωρίζουν πόσο υπεύθυνο, ψυχοφθόρο και επίπονο είναι κάτι τέτοιο;

• Γνωρίζουν ότι δεν θα μετακινηθεί κανείς στις ΒΕΕ χωρίς άμεση προαγωγή πριν τα έργα και μετέπειτα άμεση εξέλιξη μετά το ξεκίνημα τους;

Η απάντηση σε όλα αυτά είναι ότι αυτοί που πρέπει να τα γνωρίζουν, τα γνωρίζουν, αλλά δεν έχουν την βούληση να τα υλοποιήσουν, οδηγώντας το όλο εγχείρημα στις καλένδες απαξιώνοντας την υπευθυνότητα, τον επαγγελματισμό και το φιλότιμο των εργαζομένων στις ΒΕΑ, πάνω στις πλάτες των οποίων στηρίχθηκαν και αναρριχήθηκαν σε υψηλές βαθμίδες της ιεραρχίας του Ομίλου.

Ή μάλλον δεν τα γνωρίζουν όλοι όσοι πρέπει να τα γνωρίζουν και θα πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους ώστε να χειρισθούν με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα το δύσκολο αυτό εγχείρημα και να απαντήσουν επιτέλους σε όλα αυτά τα ερωτήματα για αποκαλυφθούν αυτοί που συντηρούν μια δύσοσμη ατμόσφαιρα που απωθεί τους εργαζόμενους από μια ενδεχόμενη μετακίνηση τους στις ΒΕΕ. Αν οι εργαζόμενοι δεν ερωτηθούν και βρεθούν προ εκπλήξεως και τετελεσμένων αποφάσεων, φυσικά και θα μετακινηθούν, δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.

• Αλλά όπως πολύ καλά γνωρίζουν πώς να «τρέξουν» ένα έργο άλλο τόσο γνωρίζουν και πώς να το «φρενάρουν».

• Όπως έχουν την εμπειρία να «αποκαταστήσουν» μια δύσκολη κατάσταση άλλο τόσο γνωρίζουν και πώς να την «εκθέσουν».

• Όπως έχουν μάθει να σέβονται την ιεραρχία σε ανθρώπους που έχουν γνώση και πείρα άλλο τόσο δεν θα σκύψουν το κεφάλι σε «δήθεν» και σε «αχυράνθρωπους».

• Όπως και φυσικά οι εργαζόμενοι στις ΒΕΕ δεν θέλουν κανέναν «γιουλέκα» και κανέναν «σπεσιαλίστα» να τους καπελώσει.

Για όλα αυτά τα εύλογα που σκέφτονται και αισθάνονται οι εργαζόμενοι σε ΒΕΑ και ΒΕΕ κάποιοι ευθύνονται.

Αν δεν βρεθεί κάποιος που έγκαιρα να «τρέξει» τον σχεδιασμό της στελέχωσης του ανθρώπινου δυναμικού πιθανό να βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων και ότι αυτό συνεπάγεται στην αρμονική έως τώρα σχέση Διοίκησης με εργαζόμενους.

Καλό θα είναι και μια θέση του Συνδικάτου στην κατεύθυνση φυσικά μιας υγιούς παρέμβασης για επίλυση του προβλήματος, με την προϋπόθεση φυσικά να έχουν γνώση του προβλήματος, των αγωνιών και ερωτημάτων των εργαζομένων σε ΒΕΑ και ΒΕΕ, με ανοιχτό και ουσιώδη και ειλικρινή διάλογο.

Τις εκπλήξεις κάποιοι μπορεί να τις εντάσσουν στην τακτική τους, αλλά οφείλουν να γνωρίζουν ότι στο τέλος δεν είναι απαραίτητα πάντα ευχάριστες.

Κάποιοι θα ζήσουν την κορύφωση του Θείου δράματος και κάποιοι άλλοι την Λύτρωση.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.